Followers

Monday, November 23, 2009

Beli Baja Pokok


Hari ni CS pergi nursery..ingat nak beli pokok bunga kertas pink + putih yang CS ada tengok sebelum ni...alamak nampaknya CS kecewa sikit sebab pokok yang CS nak tu dah tak ada....CS tanya pokok2 lain yang CS nak pun semua tak ada..last2 beli baja untuk untuk pokok pisang mas dan rambutan yang CS tanam kat belakang rumah tu...

Baja ni CS diberitahu kurang panas sikit sebab campur dengan bahan organik..ada satu lagi baja yang dia suggest  dia kata lebih panas dah letak sedikit saja...kalau panas maknanya pokok tu akan mati...

Tak sabar nak tunggu pokok2 tu besar...letak baja ni cepat sikit dia besar kot..Baja ni kena letak 2 minggu sekali...sambil2 tu riki juga kat pokok bunga ros jepun..ingat nak tambah collcetion..tapi yang ada kat situ semua spesis bunga kecik2..CS suka yang besar...dan nak warna putih...nampaknya apa yang CS nak semua tak ada...tapi bagus juga no..takde la terbang duit CS..hehe..


 Nota 1 : Bunga kertas yang warna pink + putih dan daun hijau + kuning tu namanya vanila ..pengetahuan baru hari ni..






1 comment:

Norfaizal Jumri said...

Cuba baja organik ceng microp di www.belibaja.com
Lihat hasilnya yang membuat tanaman ada semakin gemuk dan hijau.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...